• Home >>

Programma VMO-jaarcongres 2015

10.30 uur Inloop
11.00 uur Opening door dagvoorzitter Judith Stoop, interviewer, onderzoeker, dagvoorzitter en mediator met haar bedrijf Scherp & Zinnig.
11.10 uur Conflicten om van te genieten (door mediation worden conflicten functioneel) Door Thijs de la Court, oud-wethouder, adviseur duurzame ontwikkeling en circulaire economie en partner klimaatverbond.
11.45 uur Vranken’s tunnelvisie van mediation, de wetsvoorstellen van Ard van der Steur en het nieuwe tijdschrift Nederlandse Mediation. Door dr. mr. Fred Schonewille, partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation te Amsterdam, hoofdredacteur bij het tijdschrift Nederlandse Mediation en als deskundige nauw betrokken bij het opstellen en het verdedigen van de initiatiefwetsvoorstellen op het terrein van mediation.
12.30 uur Lunchpauze 
13.30 uur Korte inspiratie door Willibrord van Beek, Commissaris van de Koning in Utrecht
13.40 uur Opzetten van leernetwerk voor professionalisering van mediation in het openbaar bestuur. Het is een leernetwerk voor onze leden om hen te ondersteunen met nieuwe kennis, het (verder) ontwikkelen van vaardigheden en het uitwisselen van ervaringen en best practices.Door Hans Slooijer van BMC.   
14.30 uur Mediators voor het nationale gesprek. Rechts en links, rijk en arm, bruin en wit, gelovigen en niet-gelovigen, hetero’s en homo’s komen steeds verder van elkaar af te staan. De kloof wordt breder, de taal onverzoenlijker, het oordeel over de ander harder. In het initiatief voor het nationale gesprek nodigen burgemeesters een zo divers mogelijke groep uit voor een gesprek.Door Hein Westerouen van Meteren, mediator, jurist, filosoof en schrijver, en Piet Jeuken, mediator, socioloog en coach.
15.00 uur Enmediation. Voortgang van dit door het ministerie van Veiligheid en Justitie georganiseerde project en verankerd in het initiatiefwetsontwerp van Ard van der Steur.Door Frans Spekreijse, projectleider enmediation.
15.30 uur –  16.30 uur Afsluiting en gelegenheid tot napraten onder het genot van en drankje