Najaarsbijeenkomst VMO 10 december 2015: eerlijkheid en rechtvaardigheid binnen de overheid

De overheid is rechtvaardig naar alle burgers. Om dit te kunnen garanderen is er een heel stelsel van regels ontwikkeld. Dit heeft de relatie met de burger gejuridiseerd, waardoor de menselijke maat is verdwenen. Met mediation binnen de overheid wordt deze menselijke maat weer terug gebracht. In gesprek met elkaar is er weer oog voor de behoeften, de belangen en de emoties van de burger én de ambtenaar.
De Vereniging Mediators Overheid nodigt u van harte uit om op donderdag 10 december 2015 kennis te maken met collega mediators en met elkaar in gesprek te gaan over conflictbemiddeling tussen burgers en de overheid. Gastspreker Dick Allewijn zal dieper ingaan op het belang van fair play aan beide kanten van de tafel. Want, zo betoogt hij in zijn artikel: “De bezwaarcommissie: ombouwen of afschaffen?” (TC, 2015, nummer 2): “de insteek van de burger is niet primair rechtmatigheid, maar eerlijkheid”.

Dick Allewijn is rechter, MfN registermediator en trainer bij het Centrum voor Conflicthantering en het Amsterdams ADR –instituut.

Na het plenaire deel is er een workshopronde waarin we met elkaar onderzoeken hoe wij in de dagelijkse praktijk omgaan met rechtmatigheid en eerlijkheid .

Programma
13.00 uur – Ontvangst en registratie
13.30 uur – Welkom en opening dagvoorzitter
Gastspreker Dick Allewijn
14.30 uur – Pauze
15.00 uur – Workshopronde
16.00 uur – Plenaire terugkoppeling
16.30 uur – Borrel

PE-punten
Voor deze bijeenkomst zijn 2 PE punten bij het MfN aangevraagd.

Datum en locatie
Donderdag 10 december 2015, Gemeentehuis Schiedam, (Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam). Klik hier voor de routebeschrijving.

Aanmelden
Wilt u naar de najaarsbijeenkomst VMO komen? Meld u zich dan aan via het aanmeldformulier.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst en u bent uitgenodigd om een introducee mee te nemen.

27 oktober 2015