Geslaagde scholingsbijeenkomst 13 oktober

bestand-21-10-16-09-32-08

Kort verslag van de studiebijeenkomst georganiseerd door de Commissie Scholing, kwaliteit en publiciteit van de VMO op 13 oktober 2016.

Dit jaar, sinds de oprichting van de VMO op 6 maart 2014, vond de tweede studiebijeenkomst plaats die door de commissie georganiseerd werd voor haar leden. Het was goed om op te merken dat er zo’n 50 inschrijvingen waren! Enthousiaste overheidsmediators die naar de KLPD locatie in Driebergen waren gekomen en met ons de denktank vormden bij het beantwoorden van de vraag waarom overheidsmediation vaak slecht van de grond komt. Conflicten genoeg, zou je zeggen.

Twee inspirerende en soms des illusionerende inleiders hadden we bereid gevonden elk hun analyse te geven. Professor Ad Kil en mr. Andre Verburg. Zij vervulden hun rol op eigen wijze en met een geheel eigen invalshoek. Bijgaande presentaties zijn er het (weliswaar stille) bewijs van.

Tijdens hun presentaties werden de aanwezigen uitgenodigd mee te denken: waarom vragen we doorlopend om werk terwijl overheidsorganisaties daar soms duidelijk niet op zitten te wachten? Aan welke voorwaarden moet wat jou betreft minimaal worden voldaan om een goede mediation te kunnen uitvoeren?

Het leverde nieuwe inzichten op; op de foto van de flapover is te zien wat we wel en wat we juist niet meer willen gaan doen! Wellicht materiaal voor een vervolgbijeenkomst?

Als u daar ideeën over heeft, laat het ons weten! We organiseren graag de bijeenkomsten waar u behoefte aan heeft. Graag tot volgend jaar!

Namens de voorbereidingscommissie,
Arie Haasnoot, Harm van der Meer, Melva Rosaria en Jacobien Kleve

Zie hier de presentatie van Mr. André Verburg 

Zie hier de presentatie van Prof. Dr. Ad Kil

28 oktober 2016