Top menu

Van de commissie scholing, kwaliteit en communicatie: Scholingsbijeenkomst 13 oktober 2016

Uitnodiging voor de scholingsbijeenkomst op 13 oktober 2016

te Driebergen voor VMO mediators.

 

Mediation, keurslijf of ruime jas?

De Vereniging Mediators bij de Overheid (VMO) brengt ons samen rond het vak mediation. Dat vak onderhouden we met zorg. Als vakgenoten constateren wij echter regelmatig dat dit instrument meer ingezet  kan worden dan nu gebeurt, want er zijn in toenemende mate conflicten.  Waarom wordt er niet in dezelfde mate een beroep gedaan op mediation? Anders gezegd; Wat maakt dat men vaak onze hulp niet inroept?

Daarnaast zien wij in toenemende mate andere vormen van conflictbeslechting; er komen rollen als onafhankelijke gespreksleiders, dito voorzitters en procesbegeleiders. Als het maar geen mediation heet. Wat zou kunnen maken dat mediation niet genoemd wordt als oplossingsrichting? En hoe komen we als mediators dan tegenover ons vak te staan?

Welke ontwikkelingen ziet u? Welke kansen? En welke bedreigingen?

Prof. Dr. Ad Kil (Emeritus Hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit)  en Drs. Mr. André Verburg (seniorrechter en inhoudelijk adviseur van de rechtbank Midden-Nederland) geven op 13 oktober 2016 hun kijk op ons speelveld en dagen u uit de verschillende mogelijkheden te onderzoeken.

U bent van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Er zijn voor u als VMO-mediator aan deelname geen kosten verbonden. U kunt, eveneens zonder kosten, een introducé(e) meenemen.

Voor deze scholingsbijeenkomst zijn 4 PE punten van de MfN verkregen.

Locatie van de KLPD is Hoofdstraat 54, 3972 LB, Driebergen.

Let op: Ontvangst vanaf 12.30 uur en start programma vanaf 13.00 uur. 

Afsluitende borrel met gelegenheid tot netwerken vanaf 16.30 uur

Houd er rekening mee dat u zich bij aankomst op het terrein van de KLPD moet registreren en legitimeren (met een geldig paspoort of rijbewijs)

U kunt zich door middel van onderstaand formulier inschrijven.

Klik hier om aan te melden

Deel via social media
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.